Lo Mas de Suriaca

Lo Mas de Suriaca és una petita masia típica del delta de l’Ebre ubicada sobre una tora al mig dels camps d’arròs.

Fou construïda als inicis dels anys cinquanta com habitatge temporal dels propietaris de la finca d’arròs, per al seu ús durant els períodes dels treballs de preparació i recollida de la producció d’arròs. En aquella època el mitjà de transport més comú era el carro tirat per cavalls i la comunicació entre el poble d’Amposta fins aquesta finca tenia una durada d’entre tres hores i mitja i quatre, per això era necessari fer la vida a la masia durant tota la setmana.

La masia està situada a la part central de la finca agrícola, composta per l’habitatge, el magatzem on hi havia el corral del cavall i traster i a la part davantera el porxo, formant un conjunt amb l’era de terra on trobàvem la trilladora i el paller, així com els sequers destinats a l’assecament de l’arròs.

LES HABITACIONS

Lo Mas de Suriaca compta amb dues habitacions dobles, una a la plata baixa i l’altra  a la primera planta, amb un bany complet amb dutxa a cada planta.

A la primera planta trobem aquesta habitació doble, que es pot convertir amb dos llits separats si ens indiques en antel·lació que així ho vodríeu. Els llençols estan inclosos. També trobaràs un armari, tauletes de nit i un calefactor elèctric. A més, et deixarem tovalloles i un petit calefactor al bany.

habitacio mas de simo

A la planta baixa hi ha aquesta habitació doble, amb tauletes de nit, armari i un calefactor elèctric. Els llençols estan inclosos. També trobareu tovalloles i un petit calefactor al bany.

ELS ESPAIS

Hi ha diverses zones a la casa on podreu gaudir d’un bon àpat, una relaxada lectura, converses disteses, jocs en família, o on simplement observar el meravellós paisatge que envolta el Mas de Simó.

El porxe cobert està envoltat de vidre, deixant passar la llum exterior. Hi ha una taula amb cadires, on poder passar una estona, i il·luminació per quan es fa fosc.

La cuina està equipada amb tots els estris per cuinar i menjar, així com cafetera de càpsules, torradora i un petit forn. També hi ha la taula principal, amb 6 cadires.

A la sala d’estar hi ha un sofà, 2 butaques, la televisió i la llar principal de la casa, amb llenya per encendre-la. És un espai molt lluminós si s’obre la portalada de fusta.

L’espai de despatx – sala d’estar de la primera planta, té una taula amb 2 butaques i un escriptori. Si us agrada mirar les estrelles, podeu utilitzar el telescopi.

A l’entrada a la casa hi ha una estufa de llenya preparada per funcionar. També podràs trobar fulletons amb informació sobre els llocs d’interès propers.

La terrassa exterior és l’antic sequer d’arròs, un espai molt ampli per jugar, amb un eucaliptus amb anys d’història i una taula de fusta a l’ombra.

Per tal de preservar l’antic sequer d’arròs, aparquem els cotxes sota un cobert que trobaràs tant aviat arribis al mas.

A la part de darrere de la casa hi ha la barbacoa, que podràs utilitzar per cuinar amb la llenya de la qual disposem.