Terres de l’Ebre

Les Terres de l’Ebre alberguen dos parcs naturals amb dos ecosistemes molt diferents en poc més de 30 km. El Parc Natural del Delta de l’Ebre, la zona humida més gran de Catalunya i el Parc Natural d’Els Ports, un massís de muntanyes imponents que són un paradís per als amants de la naturalesa i dels esports d’aventures.

QUÈ VISITAR?

PARC NATURAL DEL DELTA DE L’EBRE

És la zona humida protegida més gran de Catalunya, on els arrossars cobren un color diferent en funció de l’època de l’any. Amb més de 800 espècies diferents de flora, i una fauna rica en aus. Alguns dels racons per visitar són les basses de L’Encanyissada i la Tancada, o Platja del Trabucador.

PARC NATURAL DELS PORTS

Massís que s’endinsa a l’Aragó i País Valencià. És un refugi d’una fauna i flora molt riques. Hi trobem extensos boscos de pi silvestre, valls amb alzinars, i una població considerable de faig. Alberga pobles com Horta de Sant Joan, el paradís natural on Picasso va trobar-hi la inspiració.

SERRA DEL MONTSIÀ

Situat al sud de les Terres de l’Ebre, s’estén des del riu Ebre (al nord) fins al riu Sénia (al sud), amb una longitud de 20 quilòmetres. El seu punt més alt és el Pic del Montsià a (764 m), si bé un dels cims més carismàtics és la Foradada, un magnífic mirador natural sobre el Delta de l’Ebre.

QUÈ FER?

cicloturisme
CICLOTURISME

La bicicleta i el Delta de l’Ebre són un binomi inseparable. En espais com la Casa de Fusta, s’hi poden llogar bicicletes. Si ets dels que gaudeix coneixent el món en bicicleta, no has d’oblidar la Via Verda, un camí que creua el territori des de la Terra Alta fins a la desembocadura del riu Ebre.

Terres de l'Ebre
SENDERISME

Les Terres de l’Ebre compten amb senderes per a tots els públics. Trobarem la Ruta dels Estels del Sud, que creua el massís dels Ports, les rutes pel Delta de l’Ebre, la Via Verda, el GR-92 per penya-segats de la costa, o el GR 99 que acompanya el riu Ebre al llarg de 1.200 km.

gastronomia
GASTRONOMIA I ENOTURISME

A les Terres de l’Ebre comptem amb una amplia diversitat de productes: bolets, hortalisses, verdures, fruita dolça, cítrics o el característic arròs del Delta de l’Ebre. Complementats amb el peix, el marisc i els moluscs. I maridats amb el vi de la Terra Alta.